Sunday, 24 April 2011

:')

i hope that i'll be strong enough to face those hard times...
dear Allah, please lead me to the right one..

tag: salihah athirah :)

Monday, 11 April 2011

The Power of Words

she's one of a kind... :')






p/s : hari ni final day untuk Bazaar Buku Penang dan hanishafizah pergi lagi,,untuk ketiga kalinya,,hehe  :P

Saturday, 9 April 2011

tribute to awak, orang tersayang

what is my BIGGEST FEAR???

hanishafizah paling takut kehilangan ORANG TERSAYANG..
dan until now, antara mereka-mereka yang ter-listed as 'orang tersayang' adalah Ayah, Mak, Alynn, kaum keluarga, dan sahabat-sahabat rapat..
yes, tiada 'orang istimewa' atau 'si dia' atau 'inche sayang saya'..tak ada.. :)

image

Alhamdulillah..
walaupun hanishafizah dah tujuh tahun tinggal di asrama dan selalu berjauhan daripada keluarga, tapi hubungan tu masih baik dan mesra..
rasa bertuah sangat sebab dikurniakan ahli keluarga yang sangat memahami dan boleh get along dalam apa-apa situation pun..

ya, tujuh tahun tinggal di asrama mengajar hanishafizah hidup dengan 'orang luar' yang tiada apa2 pertalian darah..
tapi syukur lagi sebab hanishafizah dapat jadi adik-beradik dengan 'orang2 luar' ni..
sahabat..bukan kawan tapi sahabat..
yang sama-sama bergelak ketawa dan sama-sama menangis bila salah seorang sedih..
yang will always be there untuk di-share-kan rasa bahagia dan bila kita susah..
yang tak lokek pinjamkan telinga walaupun homework/assignment menimbun..
yang sanggup call bila hanishafizah tengah misery, dengar pok pek pok pek, credit habis, pergi topup, then call lagi..


hanishafizah paling takut kehilangan ORANG TERSAYANG, dalam konteks ni, sahabat..
bukan hilang kerana berpisah roh dari jasad..
tapi hilang dek misunderstanding dan miscommunikesyenn (be serious hanishafizah,,ehem)..
dan kerana sahabat lah air mata hanishafizah boleh tumpah berbaldi-baldi..
kalau ada selisih faham atau terasa hati dengan sahabat2, memang cepat je air mata ni jatuh..
but in contrast, Alhamdulillah, setakat ni takde lagi air mata yang gugur sebab dikecewakan dalam (special) relationship..rasa bertuah di situ..
mungkin sebab hati ni tak pernah ada someone special and i want to keep it that way until the right time and until the right person (my only lover+husband, InsyaAllah) appears..

ada beza kalau nak 'berkawan baru' dengan lelaki dan 'berkawan baru' dengan perempuan..
kalau perempuan takpe, senang..tak terbatas, free, dan bebas..
ada confession di sini, hanishafizah sangat susah untuk mula 'berkawan baru' dengan lelaki..
walaupun setakat mula bersembang-sembang kosong tanya "siapa nama asal mana"..
mungkin sebab malu, tak tau lah..

tapi itu tak bermaksud hanishafizah tak ada kawan lelaki..
ada, dan mereka-mereka itu sangatlah baik hati kerana menghormati hanishafizah dan kawan-kawan lain as a 'perempuan'..
syukur, setakat ni hanishafizah dikurniakan kawan-kawan lelaki yang boleh dibawa berunding, boleh dibuat teman gelak, teman release tension, but still dalam batasan syariat..
limit antara lelaki dan perempuan yang bukan muhrim perlu dijaga..
dan this matter perlu di-highlight-kan selalu supaya tak tersasar daripada landasan..



di sebalik segala kekecohannya, hanishafizah adalah seorang yang pemalu dan sangat susah untuk memulakan persahabatan..
people always miss-spelled it as 'sombong'..

fitrah hanishafizah adalah memendam rasa..
bila marah, hanishafizah akan diam..
sebab once buka mulut, akan keluarlah perkataan-perkataan yang menyakitkan hati dan berpotensi besar memburukkan keadaan..
even Mak pun cakap hanishafizah mulut laser..
jadi bila sakit hati, hanishafizah akan diam, pendam, lepas tu nangis sebab dah tak tahan and sakit sangat..
tapi lepas dua tiga hari hati yang panas ni akan cool sendiri..
even i can't classify myself as SIMPLE or COMPLICATED,,haha..



dear orang-orang tersayang hanishafizah..
thanks and sorry for everything..
and do tell me if i am wrong..
i am just a plain simple vulnerable yet fragile hanishafizah.. :)







p/s: cakap pasal (special) relationship, ya betul hanishafizah tiada pengalaman bercinta dan tiada 'si dia' lagi..bukan nak promote diri, cuma nak highlight di sini, belum masanya dan hanishafizah belum bersedia untuk sebarang commitment...lagipon nak enjoy life as a single dulu..kan, Mister Chocolate Indulgence?? :)





Thursday, 7 April 2011

Sesekali Diuji - a dedication to my friends and myself :)

especially to my dear Fara Shikin...





Album : Istimewa Tiada Dua
Munsyid : NICE
http://liriknasyid.com


Apa jua bala bencana singgah menerpa
Menguji jauh mananya sabar kita
Mungkin selama ini kita terlupa

Kita terlalu leka dengan nikmat kurniaanNya
Maka diberi sedikit ujian
Menguji tahap keimanan dijiwa

Bila kesusahan
Terasa hidup terlalu payah
Berbagai persoalan menerjah
Baru minta petunjuk hidayah

Usah berputus asa
Kerana ada rahmat disebaliknya
Yang tidak kita ketahui
Dalam hidup ini
Teruslah berdoa

Pada Allah
Pengasih…Pemurah dan Penyayang

Kita terlalu leka dengan nikmat…kurniaanNya
Maka diberi sedikit ujian
Menguji tahap keimanan dijiwa

Bazaar Buku Penang Part 2 :)

why part two???
'cause i went to the book bazaar AGAIN today
hehehh
dont blame me
its just two minute walking from Wazairia Medical Square
hence IRRESISTABLE
hihi

 P/S: there are big possibilities that i will go to this bazaar again and again for this whole week,,hehe



so basicly for this time, just let the pictures talk  :)

varieties of Tafsir Al-Quran (Jasmin rambang mata)



she was excited with the world-map-jigsaw-puzzle



references for housewives and mothers (wife-to-be pon boleh,,hehe)



full shelves of novels for Malay novel lovers



Femmm,,you're sooo not an actress !! hahah



motivational talk, surprisingly full seated :P 



dictionaries bebehh



Gempak Starz stall, comic collection to be completed !



academical books



academical books again



great motivational books :)



wait, was it Ika??



most popular stall for girls i guess?



Ana Muslim, my sweet childhood memory   :')



cute!



still, Ujang's stall in PWTC is the best!



errr..Pontianak Minta Anak??



glad to see young generations enjoy buying books ! :)))



time to pay, darlings! say bye2 to your money, but dont worry, its worth 'cause books and knowledge last forever (as long as you value them laa)






MODE : TENGOK BUKU BANYAK SO BAHAGIA LAGI  :DDDD

Wednesday, 6 April 2011

rant



i'm sorry for acting so childish
i'm sorry if i'd ever make your life miserable
i'm sorry for 'blocking' your happiness in daily life from showing up or even being felt
i'm sorry for not responding to your words like i always did


truth to be told
i feel uneasy too
i feel miserable just the same way you felt
that's what i hate most when i am mad at somebody
that's why i got angry at people very hardly


honestly
i want to rant with you like before
i want to laugh at your jokes
i want to enjoy your teases again
but i was stuck at the fact that you made me angry
and if i don't do it this way, then you will never realize


we need talks and confessions
i will explain everything so that you will never feel lost again
we will have the conversation
we're going to make things clear for each other
i hope and i promise


i want things to go back to normal
yes, you're such a great buddy, one of a kind
and our friendship is too valuable


so please excuse my immature acts
i know you can-it's proven


i haven't smile at you for five days
i feel old already,,eheh

Bazaar Buku Penang :)

I AM OFFICIALLY HAPPY!!!!!!!!!
because i met my dearieeesssssssss today!!!

i went to Bazaar Buku Pulau Pinang at Dewan Millenium, located just in front of my college in Kepala Batas

previously, i was kinda upset because there's no sign of 2011 KLIBF (Kuala Lumpur International Book Fair) which usually held in PWTC Kuala Lumpur
going to KLIBF has been my annual activity since i was seven !!
and truth to be told, i'd never fail to go to this great book fair every year!! :)

bunch GRACIAS to AIMA for taking me to the Bazaar Buku
frankly, before i get in the hall, I was thinking "alahh mesti pesta buku cikai2 je ni"
but once i got in...it was like woaahhhh
THIS IS BEYOND MY EXPECTATION!!!

it was just like the book fair in PWTC but in the mini size
i was sooooooo happy that i can't stop smiling!! :DDD

due to errrrr... financial problem issues,
i didn't spend as much as i spent in previous years
usually it costs me hundreds when i went to KLIBF but today i managed to spend only RM 50 (as promised to Mak,,wuwuwu)
but still..I AM HAPPY!!!!!
this not only made up my day, but my week!!!! (i wish,,,hehe)

what i love most about KLIBF (or even mini KLIBF-Penang) is not only the books and the low prices, also, KLIBF is the only place that i can buy cute and exclusive souvenirs which are rarely be found anywhere..(you can refer to the pictures)

so basicly, this Bazaar Buku started yesterday and lasts until 10/4 if i'm not mistaken..
and the good news is, 2011 Kuala Lumpur International Book Fair will be held like last years in PWTC on 22/4/11 to 01/05/11 !!!
i cant wait..i cant wait.!! :DDD


so check out what i bought today...
new books to be added to my collection!!! :)

i love Ana Muslim merchandises!!! cute overload!!

they said the latest design can be found in PWTC only :(






i'm soooo in love with BOOKSSSS!!!!
you can ask people around me, who lives with me if you want..
Ayah and Mak have to wait for at least two hours everytime i go to Popular Bookstore in IKANO Power Centre...
Nana once said, she can see my eyes "bersinar-sinar" once i enter any bookstore...
and i often have stop myself from ENTERING bookstore whenever i have money crisis because i can't stop myself from buying books !!! for me there is NO WINDOW SHOPING in bookstore  :)



and,,ehem2,,FYI
i will never say no to a boy who 'uses' books to propose me (but..ehem..still, there are other things to be considerated laaa) heheh
so my boy (which i still dont know who, yet) if you can't handle me and my obsession towards books, you can back off..
you dont have to buy me Guess watch or Gucci handbag to show that you love me..just buy me books truly from your heart and I will love you even more everytime i read them...easy right?? 
(but i will still accept Guess watch AND Gucci handbags AND books.. :P )
money can't buy me happiness, but books are!  :)))








MODE : BAHAGIA DUA HARI   :DDD

Friday, 1 April 2011

sheshhh berair pulakk!!

Aizat, Hakim, Aiman, Ariff!!!!!
korang lahhh ni suruh aku bukak story
kan dah activated tears gland aku
nasib baik keluar setitik je bukan sebaldi
homesick sudahhh


teringat kat Ayah, Mak, Alynn, Volvo dan PatrickStar di rumah
our latest photo together   :')


rindu
rindu nak pergi shopping sama-sama
rindu nak makan Baskon Robbon dan Bestari Robbin sama-sama
rindu nak gelak sama-sama
rindu nak makan rotate2 pinggan sama-sama
rindu nak jogging sama-sama
rindu nak lepak mamak sama-sama
rindu nak online facebook stalk orang sama-sama
rindu nak gossip sama-sama
rindu

layan Bestari Robbin SAM Bestari sambil tengok video MatLuthfi

smoothies mamak Fazlina Maju Seksyen 8 Kota Damansara, tossai for sarapan and tossai for late dinner



takpelahh HanisHafizah
mana tau ada rezeki pergi Ireland
bukannya boleh balik dua minggu sekali pun
kira practise lah ni
Ameen,,mudah-mudahan ada rezeki  :)









p/s : dear HanisHafizah, you've gone through a full hectic adventurous tiring emotion-full week. now it's time to relax your mind, watch a movie (or two) and sleep soundly...


p/s/s : dear HanisHafizah, life can be hard sometimes. but be thankful, there are people who love you and don't hesitate to stand by your side and lend their ears whenever you feel sad and down. you have superb family. your friends here (and everywhere) are awesome. value them. and do not ever forget, you have Allah :')

maybe they share the same heart??? or both are psychic??? LOL

omoooooooo sooo cute!!!!! and i can't stop laughing
somehow its kinda tiring to listen them babbling
but they're adorable indeed!!!!

love love love



this one too!!!!     <---- CLICK!!!!!



Tasha said,,"best jugak dapat anak kembar ni"
woootss i want twin babies too!!! LOL~