Tuesday, 30 November 2010

kebangkitanku

hahaha
tajuk entry tak boleh blah ye..

come,,come to me..
mari sini 
nak story
hidup aku hari ni

(haha..dah macam pantun)

pagi ni
m a c a m kelam kabut sikit
lupa iron baju kurung awal2
hehe
naik bas pukul 7.40 pg
(biasanye 7.20)
tak sempat breakfast
nak grab biskut IKO pun tak teringat

08:00
lecture Basic Human Behavior & Psychology
09:45
"brunch" megi goreng garam tumpah
10:00
we're "supposed" to start our math's tutorial
10:45
my life at Waziria Medical Square ends..!

dah
itu saja

aku pun dah pening kepala ni
semalam buat class macam tak cukup jam
hari ni???

agaknya nak jadi doctor memang kena tahan segala "shock in any situation" kot
haha

esok akan bermula lagi hari yg pack
08:00 - 10:00
Small Group Discussion with Philippinos
11:00 - 17:00
tutorials memanjang
*lab reports jgn lupa*

so
all the best!!

MODE HANISHAFIZAH HARI INI : HIDUP BERTERABUR

sebijik duhhhhh~

kalau nk diikutkan hati,,macam2 aku nak rant semalam..
tapi disebabkan PENAT OTAK yg teramat..
MONDAY=11 HOURS CLASS
wassalam je lahh..

n nasib baik..
ada sorang sahabat gue (apahal ko speaking indon??)
membebel kat belog beliau
apa yg beliau ghase smlm..
and thankfully SEBIJIK dengan apa yg aku ghase..
wahaha..ini sudah mudah.!!

kalau hati aku berskala kejam..
aku kopienpes (org kampung cakap copy and paste) je...
tp tak baik laa kan..

so,,let's check it out!!

KELIK SINI YE!! :)


thanks to tuan punya belog tu..ko tak marah kan kan kan..??? :DDDD

Sunday, 28 November 2010

my FIRST tutorial ^_^

okayyy eberibadehh
hari ni aku rasa nk buat tutorial..
jeles gak tgk blog org lain ada tutorial segala bagai..
aku pun xnak ketinggalan kan..
so..
here it is~

tutorial buat rambut cucuk sanggul!!
wooot wooot~

ouhhh
utk siapa2 yg xtahu rambut cucuk sanggul tu apa
haaa ini laa 
gambar ihsan google :)


bahan-bahan yang diperlukan ialah
1) stick cucuk sanggul
okayy tak perlulah berukir beria sangat ye...ni org nak kawen punya ni..hahaha
stick ni boleh je dibeli kat kedai2 aksesori
sinma ke..pasar malam pun ada..
kalau xde sgt boleh pakai chopstick..

tapi kalau aku pakai ni je..
hahh
ini namanye pen nota colour colour
ngeh3
terdesak punya pasal..haha

2) rambut laa weyy
XD

okayy
lets check it out

video
video ihsan youtube  :)
aku bukan modelnye ye..!!

senang je kan??
sangat practical terutamanya masa study
kalau rambut agak2 panjang tu
pastu rasa rimas boleh laa buat cucuk sanggul
pakai pen,,hehe  :P

kawan2 boleh cuba ye
yang perempuan laa
yg lelaki pun boleh jugak

(tapi rasanya kat college ni xdelaa pulak boys yg rambut panjang..kalau ada pun dulu sorg je abang tu tapi dah potong laa..tiba2 rindu nak tgk rambut dia beralun ditiup angin,,ceewahh haha :P )

tu je lahh kot..
selamat mencuba!!
:D



p/s: inilah penangan sepit rambut aka ketam rambut aku patah..terpaksa sepit rambut pakai pen je..  T___T esok kena cari sepit rambut kat pasar malam..hahahh

p/ss: cakap pasal sanggul,,sekarang ni makin ramai pulak perempuan yang pakai tudung tapi sanggul mak aihh kalah bonggol unta..tak payah laa ye..buruk satu hal..dosa xpayah cerita la kan..

kids & baby photo contest

salam..
heyya there..
for the very first time...
i wanna join a contest!!!
yuuu huuu~

as shown in the title above..
the contest is about kids and babies...
OMG
how i lovvvvveeee them!!!

uuuuuuu
very innocent....cute and pure..
in a simpler form..
they're such an adorable creature!!!

okayyyy
back to our main purpose here...
and this is the banner~

the contest is organized by MISS LOVELY NUR SAFIYYAH!!
:)
p/s: she's great,,be her follower
(hahahh promote sikit)

to know more about this contest
pls kindly click her name above
:D

hey hey hey
come and join the contest!!!!
its easy
u just need to post a picture of any kid or baby
it can be u, ur sibling, ur baby
or whatsoever

the contest end at 15 December 2010
(or earlier..just be alert)
=0=

the most interesting part
is of course the PRIZE!!!!!!!!!
its a white gold earing from lazo diamond jewellery!!
wooot woooot!!
emas putih tuuuu~

n for those who dislike jewellery,,
dun worry be happy
cause there's another prize for you,,
a hate hero t-shirt!!!
(but i prefer the white gold,,hahahh :P)

so my picture for this lovely dovely contest is :
yeahhh
this is me myself..
back to 1994..i guess.
hak3
i'm kinda cute rite??
(hahaha perasan giler)

i decided to tag:
and lastly zai

well,,thats it
wish me luck people!!!
till then,,wassalam  :)

Saturday, 27 November 2010

Beware of Your Doctor Uttering These Phrases During Surgery

Funny Doctor Quotes
  1. Damn! Page 47 of the manual is missing.
  2. Better save that. We'll need it for the autopsy.
  3. Wait a minute, if this is his spleen, then what's that?
  4. Oh no! I just lost my Rolex.
  5. ...and could you stop that thing from beating; it's throwing my concentration off.
  6. Anyone see where I left that scalpel?
  7. Orthodox medicine has not found an answer to your complaint.  However, luckily for you, I happen to be a quack.
  8. FIRE! FIRE! Everyone get out!

Allergy?? To APPLES???? nevvvahhh!!

i lurveeeeeeeeee APPLES
so freaking much!!!!!!
ohlala

sometimes i feel like
i'm SNOW WHITE~
pftt
perasanlah kau!!

how to say no to apple???
there are NO SUCH WAY!!

haha
actually i'm kinda
lapar
i opened the fridge
n i saw apples!!
teeheeeeeeeee
heaaaaaven

btw,,thnx nana!!
luv ya luv ya luv ya!

sempat laa camwhore kejap..
ngeh2

apple makes my skin glow..haha perasan

Friday, 26 November 2010

money olala~

i think
i really really really need to plan my finance
(especially for these few weeks)
hahaha
with so much things to 'CARE' about
sigh~

0.15 k for two weeks
yeahhhhh
I CAN DO IT!!!

picture sponsored by Google


wish me luck people
:)

ouuhhh
the good thing is
my piggy bank
(though its not a pig-its a skull,,
or should i call it skully bank?? haha)
is in a good condition!!
hahaha

savings :
for emergency use ONLY
( ye ke..?? well,,i'm trying~ haha )

my lovey dovey skully bank :)

Thursday, 25 November 2010

Muka KAU Lagi!!!

minggu ni je dah dua kali muka aku terpancul (errr..betul ke perkataan ni.??) di klinik college...
akak receptionist tu pun dah cam muka aku...haha
(okayy tajuk entry ni bukan dialog akak tu ye..)

first time pergi hari isnin ni..
sebab batuk dan selesema yang sangat teruk..n demam sikit :(
badan rasa seram-seram sejuk..
ni laa muka aku time demam,seriously!! 
(okayyy aku tipu)


aku pakai sweater dari pagi sampai petang kottt...
sampai ADA ORANG TU tegur n offer nak bawak pergi clinic..cehhhhhh~
relax laa bro..aku okay je lahh..haha  ;D
jalan tengah panas pun aku selamba gigil macam jalan dalam peti ais..
dah laa class sejuk gilerrr..

aku memang tak tahan sejuk..
haha..ramai yang tak percaya sebab badan macam aku ni patutnya ada heat insulator yg baik..haha..
tapi hakikatnya memang aku tak tahan sejuk..

macam zaman sekolah asrama di SBPI Sabak Bernam dulu..sekolah tu kat kawasan kampung..tepi laut..diapit kebun kelapa..kebun pisang dan kebun kelapa sawit..senang cerita anda2 semua pun tau kan kawasan kampung memang SEJUK GILER malam2..dan setiap malamlah aku tak boleh duduk atas lantai yang takde carpet or alas tebal..hahaha..gedik kan???mengada betul...hehh,aku bukan berlagak kaya or what tapi dah memang tak tahan sejuk nak buat mcm mana?? ingat aku larat ke nak bersin tak berenti??? penat tau..??

suara aku pun dah sengau2..dah tak merdu macam dulu
*cehhh sejak bila suara kau merdu..??
tambah dengan batuk tak putus,,aku buat decision to see a doctor masa lunch hour...
ingat kan boleh laa dapat mc sehari,,
sekali doctor bagi aku mc dua jam je.. hahaha pelik betulll!!!
okay laaa..aku pun memang tak nak tuang class Psychology dan class Math hari tu..

then malam tu,,konon-konon nak tidur awal laa..
dalam pukul 9 aku dah start landing atas katil..
tapi mata ni tak boleh nak pejam..
ye laa,,dah sleep cycle aku start pukul 12++ macam mana nak lena???

so aku pun ambilla inisiatif baca buku nak bagi mengantuk..
patutnya aku ambil laa nota behavioral science ke..
ini tak,,baca novel 5 Tahun 5Bulan..!!
memang silap besar laa..!!!
hahaha..sudahnya pukul 11 baru datang effect ubat batuk yang aku consume pukul 8.30 tadi..hahaha

the second time aku pergi clinic is petang tadi..
disebabkan sakit perut yang menggila..
aku tak tau laa aku makan apa semalam..
agaknya sambal ikan keli mak cik depan Putra Villa yang sedap giler + pedas giler tu kott..haha

ada laa 4 kali aku masuk toilet..
charcoal tablet pun macam dah tak jalan je..
pergi clinic laa senang..ubat free lagi..hak3!!

minggu ni berlaku sesuatu yang pelik..
even though aku tgh dalam mode tak sihat,,,
kadar gelak aku sehari makin meningkat dan membimbangkan..
aku pun tak tahu kenapa..
gelak sakan betul..pembawakan budak agaknya..HAHAHA!!
*sejak bila kau mengandung???!!!

ayah pesan jangan gelak banyak sangat..
nanti batuk makin teruk..
hahaha..patutlaa aku makan ubat batuk macam x effect je..
dah gelak tak berenti..
awet muda aku minggu ni..hahaha  :P

conclusion,,,
as a doctor wannabe...[InsyaAllah :) ]
dengan symptoms batuk keras + selesema + demam sikit + seram2 sejuk + nak muntah + sakit perut, aku pun tak tau apa exact disorder aku..hahaha..
nak senang cakap HOMESICK jelah!! haha
macammacamlahkauHANISHAFIZAHmengadangadabetul..

thanks banyak2 pada kawan2 dan orang tersayang yang caring walaupun sakit aku ni xde lah seteruk mana pun..luv ya!! :DDDD

Sunday, 21 November 2010

Jerawat Baru Lagi

alaaaaa....dah sampai Penang...
rasa macam baru je balik rumah..dah kena masuk college balik...  :(

Alhamdulillah,,cuti 5 hari ni digunakan secara maksimumnya..
HARI-HARI KELUAR..!!
(hahaha..nasib baik assignment tak banyak..sangat.. hehe)

memang lepas rindu betul2 lah..
lepas rindu dgn family,,
lepas rindu dengan IKANO and The Curve (errr...)
cuma rindu dengan kereta je yang tak terlepas..
ye lahh..kat rumah tu, kereta yg auto not available pulakk..
manual je..kalau manual mmg aku surrender awal2..  :B

tu lah..cuti tak ingat dunia...
kesudahannya,,aku tak sihat..
dari hari jumaat lagi..
batuk2 selesema sakit-sakit kepala..haihhh..dugaan..
(agak2 boleh dpt MC class Mr. Banoo tak?? hehehh)

ouhhh!!!
baru teringat..!
tadi sebelum naik bas berlaku sesuatu yang sangat tak tersangka.!
aku jumpa ATIQAH NADIA..!!!
terjerit ktorg td..org keliling pandang pelik je..hoho

hahaha,,bagi siapa2 yg tak kenal atiqah nadia,,
dia ni kawan aku dari sekolah rendah..
mmg geng kuat laa masa senior year sekolah rendah dulu..hahaha
masa sekolah menengah ktorg sekolah lain2..
tapi kadang2 jumpa la jugak..
lepas SPM ktorg sama2 kerja dekat Pusat Tusyen Graduan Muda..
Atiqah ni mmg kamceng habis la dgn mak ayah aku..
dah laa tu suka2 hati je claim mak ayah aku as 'mak ayah kita'..
hahaha,,,suka hati ko laa tiqa~

hmmm,,berbalik pada story terjumpa dekat stesen bas tadi...
ktorg satu bas..dia dapat seat belakang aku pulak tu..hahaha
tak boleh blah betul..aku ingat dah tak jumpa dia dah cuti ni..
sekali memang Tuhan nak bagi jumpa jugak..  :)

hahh,,ini laa NENEK KEBAYAN ATIQAH NADIA <---- sila klik
tiqa-hanis-sabby


hahh??!!
apa kaitan dengan jerawat??
memang ada jerawat baru pun pagi tadi..hahaha
nak tunggu malam ni tengok jerawat tu hilang tak..
sakit tahu..??!!
tapi tak boleh picit,,nanti keluar lagi kat tempat lain pulak..
(ini petua hanishafizah ye)

Thursday, 18 November 2010

Jerawat Baru di Aidiladha

yayyyy,,,cuti lagi...
raya haji,,and the best thing is...I'M HOME!!!!!!   :)

the journey home mmg sangat memenatkan..
usually it takes only 4 hours plus plus..
but for this time...we stucked in the traffic jam for two n half hours...!
penat tau tunggu bas jalan 10 cm pastu stop...10 cm lagi pastu stop..!
sepatutnya boleh sampai jalan duta pukul 8 mlm tp at last sampai pukul 11~

tp still acceptable..kalau nak dibandingkan dgn my other friends yang balik jauh-jauh naik bas..
terengganu ke..kelantan ke...johor ke..
dah laa bas malam je ada..sampai-sampai rumah dah kena terus siap-siap nak pegi sembahyang raya...
kesian kan..??
tp lagi kesian, yang tak boleh balik raya haji langsung...
ye lahh,,biasanya yang study seberang laut laa..
sayu je tak boleh beraya dengan keluarga tercinta..
inilah namanya pengorbanan...
orang kata susah-susah dahula..senang-senang kemudian..
ini masa belajar,so kena belajar betul-betul
nanti at the end,,bila dah berjaya..balik laa raya puas-puas..takde sape nak halang...  :)

apa kaitannya dengan jerawat???
hahaha...sebenarnya pagi-pagi raya aku perasan ada satu jerawat baru melekat di muka..
hahaha,,sadis betul...
tapi dah malam hilang pulak..pelik laa jerawat ni..agaknya dia pakai solar energy kot..haha  :p

pagi raya,,sedikit kelam kabut...
baru nak pilih baju raya..hahaha
bukannya ada baju raya baru,,,recycle2 saja..
janji sedondon satu family..  (padahal xdelah sedondon mana pun..haha)

i'm waiting for the 'sembahyang raya' to be started..

finish sembahyang raya..dah dengar khutbah..apa lagi..balik rumah laa..
jangan lupa salam mak cik-mak cik ...bakal menantu pilihan lah katakan,,haha

kaum adam pun mulalah sibuk2 nak sembelih lembu..
ada sembilan ekor kalau tak silap..
disebabkan masjid depan rumah je..dan sembelihan dibuat di padang sebelah masjid..
so boleh dengar dengan jelas lah apa yang berlaku di padang sembelihan tu..dengan bantuan speaker lagi..
"anak-anak, jangan kacau lembu..nanti terlepas susah pakcik nak kejar"
"sekarang tibalah masanya kita membahagikan organ dalaman"
"saya minta kerjasama semua, kita habiskan semua kerja dulu ye..jangan bawa lari daging awal-awal"

my ayah yang konon2nya bersiap nak pergi sembelih lembu


to be frank,
sambut raya di KL sangat tak best..
raya di kampung la paling heaven, boleh jumpa semua sedara-mara..

satu rumah kebosanan..tv xde cerita best pulak..
nak surf internet broadband problem..
sampai malam, semua orang kat rumah ni dah x tahan..
"jom keluar"
round punya round punya round..
finally stop la dinner kat pizza hut..
rupa-rupanya ramai jugak beraya haji kat pizza hut..haha

my sis yg excited jumpa playground @ pizza hut

makan sudah..
aduss kenyang sangat la pulak..
tak boleh balik terus ni,,nanti cium bantal laa jawabnye..
ayah : "kena jalan-jalan dulu ni..shah alam yokk"

seterusnya berlaku lah adegan jalan-jalan di Dataran Shah Alam pada malam raya haji kedua..






its a blast to be home with them again.. :)
SELAMAT HARI RAYA AIDILADHA FROM ME HANISHAFIZAH





Tuesday, 16 November 2010

i know YOU're somewhere out there....

kita dekat,,,dekat sangat...
tapi kita makin jauh...
aku tak tau kau sedar atau tak...
tapi aku boleh katakan yang sakitnya,,,, sampai hati aku jadi 'fragile' sungguh...

satu-satunya benda yang pegang 'friendship' kita sekarang ialah kepercayaan aku yang kita masih KAWAN...
kawan yang sesungguh-sungguhnya kawan...
kawan yang tak memandang pangkat dan harta...
macam mana kita kawan dulu-dulu...

aku nak kau tahu,,,ruang untuk kau dalam hati aku masih ada...
InsyaAllah sampai bila-bila....
biarpun bila kau dah hilang segala apa yang kau kecapi sekarang...
aku tetap akan kawan dengan kau,,macam dulu...

kalaupun sekarang aku hanya boleh pandang kau dari jauh...
takpe lah...aku akan senyum bila kau gembira
dan aku akan menangis bila kau sedih..walaupun kau dah tak 'spill' kat aku,,macam dulu..
dari jauh pun takpe lah...

aku ni sentiasa ada di sini..
dan sentiasa 'available' untuk kau...
'anytime'...

p/s : aku rindu kat kau...even aku tahu yang kau takkan baca post ni,,,,byk lagi yang aku nak tulis...tapi tak sanggup...sakitnya...Tuhan saja yang tahu...nantilah,,biar aku tenang sikit...
[oh no!! the pearls are falling again.....]

Saturday, 13 November 2010

kulim!!!

salam...
here i am,,writing and ranting again...

whoaaaa...the new semester (still new ehh??? almost sebulan okayy..)
PACK GILERRRRR
the class start at 8 in d morning,,,and end at 7...YES! eleven hours!!!!
but thnx god..its only for monday...
n for tuesday,, 0800 to 1200,,wed,,0800 to 1700,,thursday,,0800 to 1400..n finally......
FRIDAY IS A HOLIDAY!!!!!!!!!!! 
yeahhhhhh...
although the schedule is killing me but from the bright side...
I HAVE A LONGER WEEKEND!!!!!!
dont be jealous people...  :)

n at this moment..i'm in kulim...
thanx te'en bw aku balik rumah ko...  <3
her mak n abah are sooo baik to me....
n i made a new friend too..her name is alya...
she's kind and has a greatttttttt family (plus a cute lil bro too  :)  )
yesterday (Friday) was a blast!!!
MEGAMIND + COOL BLOG + PIZZA HUT + PASIFIC = SUPERBBBBBBB!!!!
thnx,, u olzz... :p

at this particular time..
i'm in kulim's public library...(with te'en of course)  ~click here to meet te'en~
struggling to finish up our lab report n essays...
wish me luck buddiess!!  :)

p/s : finally dpt jugakk tgk konsert reunion af8 yg my friends kecoh2 tu (eventhough siaran ulangan je)...but still, "yeyeyeye da dpt tgk SHAHIR perform~"   ^___^   MODE : BAHAGIA TIGA HARI!!!

L.U.R.V.E.

i love them,,,n full stop!!
meet my ayah n L (my adik laaa)

my mak n i

our latest hang out,,, i just cant wait to come back home again..n hang out again..  :')

Saturday, 6 November 2010

hijrah

salam...
dear readers...
u know what???
hanishafizah sedang mengubah belognye...
insyaAllah..blog beliau yg buruk ni akan berubah wajah..

harap bersabar ye semua...
(sbb aku pon tgh bersabar dgn blogger ni..)

till then..wslm..  :)