Thursday, 25 November 2010

Muka KAU Lagi!!!

minggu ni je dah dua kali muka aku terpancul (errr..betul ke perkataan ni.??) di klinik college...
akak receptionist tu pun dah cam muka aku...haha
(okayy tajuk entry ni bukan dialog akak tu ye..)

first time pergi hari isnin ni..
sebab batuk dan selesema yang sangat teruk..n demam sikit :(
badan rasa seram-seram sejuk..
ni laa muka aku time demam,seriously!! 
(okayyy aku tipu)


aku pakai sweater dari pagi sampai petang kottt...
sampai ADA ORANG TU tegur n offer nak bawak pergi clinic..cehhhhhh~
relax laa bro..aku okay je lahh..haha  ;D
jalan tengah panas pun aku selamba gigil macam jalan dalam peti ais..
dah laa class sejuk gilerrr..

aku memang tak tahan sejuk..
haha..ramai yang tak percaya sebab badan macam aku ni patutnya ada heat insulator yg baik..haha..
tapi hakikatnya memang aku tak tahan sejuk..

macam zaman sekolah asrama di SBPI Sabak Bernam dulu..sekolah tu kat kawasan kampung..tepi laut..diapit kebun kelapa..kebun pisang dan kebun kelapa sawit..senang cerita anda2 semua pun tau kan kawasan kampung memang SEJUK GILER malam2..dan setiap malamlah aku tak boleh duduk atas lantai yang takde carpet or alas tebal..hahaha..gedik kan???mengada betul...hehh,aku bukan berlagak kaya or what tapi dah memang tak tahan sejuk nak buat mcm mana?? ingat aku larat ke nak bersin tak berenti??? penat tau..??

suara aku pun dah sengau2..dah tak merdu macam dulu
*cehhh sejak bila suara kau merdu..??
tambah dengan batuk tak putus,,aku buat decision to see a doctor masa lunch hour...
ingat kan boleh laa dapat mc sehari,,
sekali doctor bagi aku mc dua jam je.. hahaha pelik betulll!!!
okay laaa..aku pun memang tak nak tuang class Psychology dan class Math hari tu..

then malam tu,,konon-konon nak tidur awal laa..
dalam pukul 9 aku dah start landing atas katil..
tapi mata ni tak boleh nak pejam..
ye laa,,dah sleep cycle aku start pukul 12++ macam mana nak lena???

so aku pun ambilla inisiatif baca buku nak bagi mengantuk..
patutnya aku ambil laa nota behavioral science ke..
ini tak,,baca novel 5 Tahun 5Bulan..!!
memang silap besar laa..!!!
hahaha..sudahnya pukul 11 baru datang effect ubat batuk yang aku consume pukul 8.30 tadi..hahaha

the second time aku pergi clinic is petang tadi..
disebabkan sakit perut yang menggila..
aku tak tau laa aku makan apa semalam..
agaknya sambal ikan keli mak cik depan Putra Villa yang sedap giler + pedas giler tu kott..haha

ada laa 4 kali aku masuk toilet..
charcoal tablet pun macam dah tak jalan je..
pergi clinic laa senang..ubat free lagi..hak3!!

minggu ni berlaku sesuatu yang pelik..
even though aku tgh dalam mode tak sihat,,,
kadar gelak aku sehari makin meningkat dan membimbangkan..
aku pun tak tahu kenapa..
gelak sakan betul..pembawakan budak agaknya..HAHAHA!!
*sejak bila kau mengandung???!!!

ayah pesan jangan gelak banyak sangat..
nanti batuk makin teruk..
hahaha..patutlaa aku makan ubat batuk macam x effect je..
dah gelak tak berenti..
awet muda aku minggu ni..hahaha  :P

conclusion,,,
as a doctor wannabe...[InsyaAllah :) ]
dengan symptoms batuk keras + selesema + demam sikit + seram2 sejuk + nak muntah + sakit perut, aku pun tak tau apa exact disorder aku..hahaha..
nak senang cakap HOMESICK jelah!! haha
macammacamlahkauHANISHAFIZAHmengadangadabetul..

thanks banyak2 pada kawan2 dan orang tersayang yang caring walaupun sakit aku ni xde lah seteruk mana pun..luv ya!! :DDDD

1 comment:

Mizz Teen said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

okayy. mmg lawak!!!!

demam is better than sakit ala2 osteoporosis ni huhuuuu

take care n get well soooooon