Wednesday, 23 February 2011

congratzz peeps!!

wahhhh result sem 2 sudah keluar!!!!
gempar sekejap lecture Dr Sayao tadi
class rep semua pass2 handphone tunjuk message from Pn Ari (kot) kata result dah keluar
dengan Dr Sayao sekali jadi excited sampai lepaskan kitorang keluar awal tadi
Thanks Dr Sayao cuteyyyy :D

ni muka cuak tak jadi

ni pon muka cuak tak berapa nak cuak,,alolololo

but seriously
nak pergi tengok result kali ni
tak takut dan nervous macam masa sem 1 dulu
tak tau laa kenapa
bukan nak over confident ke ape
tapi memang dah agak result kali ni tak seberapa
dah redha awal-awal lah ni

dan seperti yang dijangka
tak dapat nak maintain 4 flat macam dulu
memang susah gila exam kali ni
(bagi aku laa,,orang lain maybe tak kot)

but still
Alhamdulillah
Organic Chemistry dapat A
ORGANIC wehhhhh susah ko tahu takk???
expect dapat B je tapi dah rezeki kan??
kenalah syukur

Physics A-
target dpt C
pon syukur Alhamdulillah

English A- jugakk
tak nak comment kenapa
dan aku sure ramai lagi yang hebat tapi kantoi English tahu kenapa
(bukan nak kata aku hebat English laa,,,aku sedar diri)
tapi yang dapat A tu memang hebat gila tak tipu

Basic Human Behavior & Psychology
pun Alhamdulillah A
walaupun banyak gilaaaaa yang kena baca
haha

Math kalau tak dapat A memang down habis lah
subject favourite tuuuuu
pun syukur lillah
jumpa Miss Farah tadi
"Miss Farah thnx sebab ajar saya Math,,saya dapat A,,tapi tak dapat four flat laaa"
"takpa2,,lain kali duduk rumah flat insyaAllah boleh"
hahaha
sayang Miss Farah



tahniah tahniah tahniah
kepada semua batchmate aku
result meningkat for sure
yelahhh
daripada 14 orang 4 flat naik sampai 40+ orang 4 flat
tak ke hebat tu
memang semua struggle bagai nak rak pon masa study week hari tu
aku je main banyak
tapi dah try all the best kan?

yang tak dapat four flat dulu
ramai yang dah jadi empatratarian sekarang
yang four flat dulu
dah tak pegang title tu dah
macam Mak cakap
"tengok tu
maknanya sama pandai je semua orang
takde yang lagi pandai atau tak cukup pandai,
balance"
tapi ada je yang super duper genius
maintain je empat leper

study week
thanks to infinity to all yang bagi tunjuk ajar
terutamanya housemate
nana
wana
farra
saiyi
tasha
dan studygroupmate (boleh tekan sini)
aizat
amirul faris
asyran
hakim
ariff
nina
iylni
ika
femmm
tak lupa lecturer2 yang baik semuanya
arigato banyak banyak banyak tau!!
^__^

walaupun result aku takdelah boleh dibanggakan sangat
tapi still Alhamdulillah
tengok kawan2 yang sedih bila tak achieve apa yang diharapkan
(aka 4 flat)
aku pon rasa pelik kenapa aku tak rasa sedih
Yatt kata "hang ni positive lahh,,baguihh baguihh"
Mak dan Ayah pon siap boleh gelakkan aku lagi
Mak pernah comment kat status fb aku dulu
"macam mana result sem 2 ni??? empat rata lagi??? harapan je laaaa"
hahaha
tergolek-golek aku baca dulu

tengok takde aura sedih pon


maybe inilah yang dinamakan redha
dan terima seadanya
senang kata bersyukur
dah usaha aku takat situ je nak buat macam mana
mungkin ada hikmah
mungkin Tuhan taknak aku riak kalau dapat 4 flat lagi
mungkin Tuhan nak sedarkan aku yang pemalas ni
sebab selalunya aku akan bangkit selepas kejatuhan
(ehehh ayat tak boleh blah)

lepas ni kena struggle betul-betul kaw kaw punya untuk sem 3
ouhhh result aku sem ni 3.86 je
tak four flat pon
itupun kalau ada siapa2 nak tau lah,,KALAU ADA
aku aim 3.5 je,,memang sikit
sebelum ni tak berani nak voice out target
takut termakbul
tapi thanks Allah (lagi) sebab bagi result yg beyond expectation
:)

by the way
i'm happy
itu yang penting
:)


p/s : hari ni dapat nickname baru:
1) harimau malaya (Acap,,ko lahh start ni)
2) hanishafizahhaharimautomatoblast
3) tomato harimau (yang ni bunyi macam mutant je,,serious)
4) tebuan (Mus,, bontot LEBAH laa yang belang kuning hitam,,bukan tebuan,,haha)
5) Bumble Bee (pon bolehh)
ni semua gara-gara pakai shawl baru belang2 kuning hitam (refer gambo)..alahh aku tau shawl tu cantekk,,well tengok lahhh siapa yang pilih,,Ayah tau!! style tak style...hahahaha

6 comments:

Cik Nad said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

iylni 4 flat x?

hanishafizah said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

hampir sangat3,,,tp seriously iylni memang hebat,,,dia laa sifu aku selama ni,,maybe xde rezeki lagi~

Cik Nad said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

hehe~ tahniah kt ko.. n sampai kn salam tahniah ak kt dia!

hanishafizah said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

insyaAllah :)

zaiasraf said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

hehe..biasa la tu..kadang2 dah hebat msti belum ada rezeki lagi..Allah nak suroh usaha lebih tu...

btw, congrats HARIMAU MALAYA :P
kiddng...

congrats haha :)

all da best interview

hanishafizah said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

hahaha,,,same goes to you too zaiiiii :D