Friday, 11 February 2011

my third semester starts with 'spices'...(kau ada??)

my third semester in pre-medical study started semalam (9 Feb 2011)
ni nak story chronology of my first day in Semester 3
seriously ada macam-macam perisa
like i stated on the title,,,ada spices,,HA-HA-HA

12:00 am
ouhhh masa ni ada atas bas
tingkat atas (double decker bus) sit number 11
trip from kuala terengganu
(i've said in previous post that i spent my whole holiday balik kampung)
Ekspres SP Bumi
the only bus from Penang to Kuala Terengganu and vice versa (duhhhhh =.=")

03:00 am
somewhere in Gerik-Kota Bharu..well,, i guess??
tak tau laaa but jalan sangat gelap dan bengkang-bengkok
seriously tak boleh tidur sebab pening tapi paksa jugak tidur sebab tak nak muntah
sila kesian... :(    (tak malu minta simpati....pangggggg!!!)

04:30 am
ehhh dah sampai Penang Central
one hour earlier than usual...
but its okayy lah
boleh sampai rumah Putra Villa awal and boleh sambung tido atas katil yayyy

05:00 am
yayy dah sampai rumah,,home sweet home :D (hahhh sweet laa sangat)
unlock kunci rumah tapi terhenti sekejap sebab dengar bunyi air terjun
OH NO!!!!! IT HAPPENS AGAIN??????!!!!!
yes you're right ..rumah banjir paip pecah
the cause,,nampak takkkkkk???

haiyyyoooo what to do???
dah laaaa sorang-sorang ni,,housemate lain tak balik lagi
ada Fara sorang je but she slept in Afiqah's house
but then thanks Fara balik rumah before Subuh bila dapat tau rumah banjir lagi :)

punahlaa harapan nak sambung tido
dah laa penat almost eight hours atas bas
air dah bertakung sampai living room
bedroom jangan cerita laaa
dah macam katil terapung (okayy over sikit)

07:00 am
tension tension
clueless
tak tau nak buat apa
water kept flowing non-stop..haiyyooo
space yang kering cukup-cukup nak buat solat je

the first class started at 8
mandi siap-siap
pakai baju yang tak payah iron sebab takut nak on iron basah-basah ni

naik bas college with a fake smile
paksa diri sengih sebab Ayah kata pagi-pagi kena happy..bagi energy nak belajar ni

08:00 am
Physics class with Pn Ari yang baik hati :)
then Anatomy with Pn Su yang suka bagi nasihat
first day,, biasalaa briefing je
plus another half member of the class tak balik dari cuti lagi
syok betul korang extend cuti ye...(geleng2 kepala)

10:00 am
English class with Mr Banoo
seriously this is the best class with him EVER
maybe teaching only twelve girls makes him less tense
well,, we participated really well in the discussion by the way
and his jokes were great this time,,hahahh

11:00 am
class ended for this week...haddoyyy
i came back penat-penat all the way from terengganu
and had three hours class only..??
xpe2 attendance full..hehehh

by the way thanks to Afiqah comel
sebab tumpangkan balik kami-kami yang ditinggalkan bas di tengah panas =0="

12:00 noon
sampai rumah PV after lunch at Arissa
and saw this:
apa perasaan korang balik class tengok air melimpah ruah ke ladang gandum keluar dari pintu rumah??

Fara reported to maintainance that morning but then takde tindakan susulan
pagi before i left to class
air tak melimpah sampai tangga lagi (rumah tingkat atas townhouse bagi siapa2 yang tak tau)
tapi ni dah macam air terjun Gunung Ledang dah
boleh nampak tak??

tension lagi
nasib baik lepas tu ada orang datang repair
kalua tak hanyut semua barang-barang
tidolaa aku kat pusat penempatan banjir

tapi satu hal lagi nak buang air yang bertakung tu
nasib baik Syaima and the house datang tolong..
thanks korang,,,you girls are soo nice :)

04:00 pm
since that there'll be no class until weekend
Ayah asked me to balik rumah KL
yelah sem break kan tak balik KL
but too bad takde geng so kenalah balik sorang-sorang :(

thanks to Isya dear sebab bagi pinjam kereta
thanks to Acap Maarof yang baik tolong drive pergi Penang Central (and for the ice cream too :D )

06:00 pm
Transnasional KL-Penang-KL, sit 7B
tapi sebab ada sit kosong dapat dua sit boleh letak barang
hahaha,,bayar satu dapat dua :P

09:00 pm
passing Gua Tempurung
but out of blue bas stopped suddenly
and cannot be started back
haihhhh bas rosak laa pulak
trouble
(agaknya sebab bas tak berhenti solat Maghrib ni,,kifarah ni)

but thank God after twenty minutes
ada bas yang baik hati berhenti (ehhh bas ada hati ke??)
driver bas yang HANDSOME dan baik hati tumpangkan penumpang-penumpang yang terkandas ni

yayy tak payah tidur kat kaki Gua Tempurung yang sangat menakutkan malam-malam ni
cukup-cukup je sit dia..
haha,,macam plan je :P

10:00 pm
suppose dah sampai Jalan Duta dah
tapi baru sampai Ulu Bernam
sedih
tengok luar tingkap
tiba-tiba ada lori bawak benda bulat-bulat banyak-banyak
dalam gelap-gelap tu nampak macam tengkorak je,,haihh!!
dah takut ni
lori lalu bawah lampu
laaaa TEMBIKAI ghupanya~
macam ni laaa lebih kurang

11:00 pm
yay finally sampai pon KL
even delayed one hour but syukur i arrived safely
rupa-rupanya bas tumpang ni tak pergi Jalan Duta tapi KL Central
kesian Ayah kena pergi KL Central pulak
from Penang Central to KL Central (cehhh bunyi bertamadun je hahahh)
okayy laa tu..hahahh

12:00 am
sampai rumah Kota Damansara lepas pekena tosai dekat Kayu Nasi Kandar
duhhh baru balik dari Penang pon pergi kedai nasi kandar ke??
hahahaha what's the point???

makan sambil mengantuk
pinggan nak jatuh meja tahan dengan tangan maka terhasillah bunyi yang maha kuat sampai semua orang terdiam dan pandang tapi aku tahan muka selamba suci tak bersalah
malu laa jugakk
buat bodo je laa takkan nak nanges kat situ pulak
tapi ada mamat handsome ni pergi gelak cetttttt jatuh saham aku

**************************************
dah cukup dua puluh empat jam
macam-macam jadi
tergelak-gelak bila fikir balik
sampai orang kata aku sewel gelak sorang-sorang

macam-macam hal
Penang jadi transit for the day bak kata Acap,,tak sempat rasa katil kat Penang pon,,hahah

yeahh maybe dugaan
macam Zai kata,,"mana tau empat rata lagi"
Ameen,,,InsyaAllah :)

thanks to Abeyy and the house bagi mangsa banjir ni tempat berteduh
thanks to friends yang concern and maybe risau sebab aku balik sorang-sorang
thanks to friends yang tiba-tiba call macam tau-tau je bas aku rosak

and most of all
thanks to AWAK yang tengah baca
sorry laaa entry panjang gilakkkkk

5 comments:

naughtynana! said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

aaaaaaaaaaa..truknyeeeeeee :'(((((

hanishafizah said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

chill nana,,hahah,,apa yang teruk??

hanisahsanusi said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

simpati saya. =.='

hanishafizah said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

ouhh baiknya,,terimakasih saya :)

teen nabila said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

tabah nye bestie saya ni:D
syukur u selamat my dear :)