Thursday, 30 December 2010

G.I.R.L.S. and B.O.L.A.

congratulation Malaysia....!!!  :DDDDD
u guys rockkkkkkkkk!!!

ghimau Malaya in blue

entry ni bukan nk story pasal bola
ye laaa,,,i'm not as pro as hasbullah awang pengulas sukan tu
hehehh

tapi entry ni nak cerita pasal apa yang berlaku kat rumah ni
bila girls tengok bola

thankfully, 
my rumah kat college ni ada tv
(thnx to Fara Shikin) :DD
so ktorg pun sgt excited (especially saiyi and I)
nak tengok Malaysia lwn Indonesia secara langsung
then Mewn and the house, and Afiqah and the house datang
lagi laa meriah kan


to be frank
when it comes to girls to tengok bola,,
the first thing we realized was

"homaigod,,,hot gillerrrr dia tu,,nampak tak nampak tak.???!!"
"nampak nampak..alamak baju merah alaa,,orang Indon ni"
"perghhh,,muka cute gilerr..people watch out,,jersey merah number 17"
"nama dia IRFAN weyhhh"
"tatoo penuh kat tangan nun"
tengok muka macam artis kan..??

his name is Irfan Bachdim
laaaa mix Arab-Indo-Dutch rupanya..
cameraman pulak asyik zoom muka dia je..
hahaha macam unfair pulak dekat player lain..haha
and the girls watching of course laa
like,,,"awwwwwwwwwwwww" [melting mode]


tapi sekejap je laaa
pasal performance dia tak se-hot tuan empunya badan  :P


then we moved on to goal keeper Malaysia
bagi kami2 yang tak rajin layan bola ni
"perghhh,,,hebat sehhhh fahmi ni.."
"go fahmi go fahmi"
Khairul Fahmi - menantu pilihan mak cik-mak cik masa kini

and when the first goal dijaringkan
all of sudden semua orang in the house minat Safee Sali pulakkk
hahaha...typical girls
well,,typical and proud..!!  :)))
ni dah macam The Rock aku tengok..ganasnya muka kau bang



dalam rumah ni ada about 12 girls watching the match
but you know what..
girls will never shout "GOALLLLLLLLL"
but
"AAAAAAAAAA,,,CEPAT CEPAT KAU PASS BOLA KAT SAPA TU..?? BANGUN BANGUN..ALAAA SIKIT JE MENGADA BETUL NAK KAKI CRAMP PULAK..HEK ELEH LEMBIKNYA KAU MANA ADA ORANG TOLAK NAK JUGAK JATUH GULING2...SIKIT JE LAGI WEYYY..MASUK LAA MASUK LAA...YEAAAAA MASUKKKKKK!!!!"
see..?? no "GOAL" at all kan..?? haha

tak kiralah team mana pun yang masuk goal
mesti jerit "AAAAAAAAAAA" lapan puluh dua harkat punya
siap guling guling lagi
ada jugak yang bila bola dah dekat gawang gol tu
tutup mata then tanya dekat orang lain
"masuk tak wey masuk tak???"
hahaha

dalam ramai2 tu
akan ada yang tengok bola sambil ber'twitter' dan ber'facebook'
ber'tumblr' pon ada
ber'message' biasanya jarang sekali
ber'blogging' tak mungkin rasanya
hahaha


but overall
best rupanya tengok bola ni
tapi kena tengok ramai-ramai laaa
kalau tengok sorang2 macam loser je rasanye
hehe..ini opinion sahaja ye :)

tapi rasanya
we're not really tengok bola
but tengok pemain bola
(yang hot sahaja)
hahaha
GIRLSSSSSS.... :P

4 comments:

empunya kotak merah said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

setujuuuuuuuuuuuuuuuu ;)

hanishafizah said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

:DDDDDDD

Saiyidatul Amirah Mukhtar said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

hahahahahhaha!
ble nk tgk bola cmtu lg eh???
yg tgk smbil bertwitter tu cm kenal jeh~ ;D

hanishafizah said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

saiyi perasan ehhhh..bukan saiyi laa,,yuna dgn ju evans kottt...hahahaha =P