Wednesday, 30 March 2011

rabitah hati

assalamualaikum
pernah terbaca dalam blog seorang sahabat ni
"bila dah susah baru nak cari Allah..eee tak malunya kita ni"

sejujurnya
sangat cemburu bila tengok kawan-kawan berubah dan berhijrah ke arah kebaikan
selalu tanya diri sendiri
"aku ni bila lagi???"

tak cukup sekadar solat fardu yang lima nun
tu pun tak mampu nak ditunaikan di awal waktu
sekadar puasa sunat (atau ganti) tiap2 Isnin Khamis
baca al-Quran pun tak selalu
kononnya sibuk sangat tak habis study lagi
qiamullail pun dah jarang sangat
kenapa entah bangun stay up study tapi tak qiam sekali
Ya Allah!! hanishafizah!! study lagi penting dari Allah??

Al-Ma'thurat
himpunan doa Rasulullah tu
tak susah pun nak baca hari-hari lepas Subuh dan Asar
Al-Mulk sebelum tidur, tahu kan besar fadilatnya?
tapi kenapa tak amalkan macam dulu masa kat asrama??

rindu suasana dan 'hidup' sebagai pelajar di SBP Integrasi Sabak Bernam
alhamdulillah, pengisian rohaninya....
patulah dulu hati tenang je
tak macam sekarang.....

rindu "Rabitah Hati" tapi malangnya tak jumpa version Intesaber di YouTube



macam mana nak jadi BAIK???


hanishafizah perlukan bimbingan....



p/s : dalam hati ni tengah kusut, macam ada benang yang berpintal-pintal...dan seperti biasa.."LOVE LETTER ALLAH"lah ubat hati yang paling mujarab....
p/s/s : sorry emo sikit

2 comments:

Muhamad Zayani Syazwan said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

hahahaha~~ hey, awak! saya pun pernah cari rabitah hati versi Intesaber kat internet dulu, tapi tak jumpa. =.=""

rabitah hati Intesaber hanya ada di 1intesaber. ;pp

hanishafizah said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

ni yang rasa macam nak balik Intesaber balik ni~ ;)