Sunday, 2 January 2011

OMG is Oh Menarik Gila!!

hey peeps
today is 1.1.11
hahahh nice number

as yesterday dapat tau yang elaun dah keluar
so i decided to celebrate
(hahaha perlu kahh??)
okayy okayy ni kira celebrate new year sekali lah

boringlah kalau setakat jalan dekat SUNWAY CARNIVAL
or QUEENSBAY je
macam loser lahh tak advance langsung
hahaha
:P

so
kami pon jalan-jalan lah kat island
(ouhhh the college is in Kepala Batas and not in the island)

tak main lahh naik kereta ni
jalan jam
parking pun susah
(cehh padahal takde kereta =P)

best wooo
adventure kottt

*before tu thanx Fahima seksi sebab tulun hantar pergi Kailan :)
Kailan-Butterworth (jetty) by Rapid Penang
Butterworth-Georgetown by ferry (woootz)
Georgetown-KOMTAR by Rapid Hop On Free Cat
(ye laaa pegi KOMTAR je pun,,kau ada?? hahahh)

YESSS FREE
(memang ada satu bas in island yang free dia round sekali and in the middle of the route dia stop kat KOMTAR sebab tu pegi KOMTAR je senang tak payah keluar duit transport hahahaha)
rugi laa kepada siapa2 yang tak tau tu

masa naik Rapid free tu laa
discover OMG=Oh Menarik Gila
an advertisement dekat satu kedai ni
hahaha kreatif

haaa ni lah my date hari ni

ko ni nak tido balik umah laa weyyy

btw thanxxx ye
kawan shopping paling sabar setakat ni
(well after mak and ayah)

hajatnya nak pegi KOMTAR cari puff jacket
banyakkkkkk
cantik2 and murah2 lagi
tapi majoritinya bahu kecik
tak sesuai dgn my bahu yang lebar and besar ni
kena kurus dulu baru boleh pakai puff jacket  T___T
terharu sebab afiqah maintain masuk satu kedai ke satu kedai
sbb nak cari my puff jacket
(even masa tu aku dah fed up)

tapi nak story
KOMTAR memang banyak baju and barang best
murah lagi
BOOTS bersepah
RM 50 je
nak yang sampai buku lali or kepala lutut
yang flat or heels 5 inci
semua ada
kalau tak mengenangkan baru je beli kasut
aku dah rembat dah boots tu
wuwuwuu
(hanishafizah!! kau ingat boots tu boleh bawak pergi class???)

sudahnya beli one-week-earlier birthday present utk afiqah
(hahaha piqah ko da doploh)
and i got NOTHING for myself
T____T
tragic

BUT!!
sebelum keluar tu
nampak ada booth SHAWL
wawawaaa heavennnn!!!
banyak shawl cantik2 and baru2
beli laa
dua shawl sekali and satu inner
satu shawl smarties (asalnya panggil shawl biji2)
and satu shawl bubble (sebab dia ada bubble macam cool blog)

see the bubbles,,i adore the material since put put wore it for raya puasa =_="

but i love the inner very very very much!!!!
cotton and ada awning
so takkan melekat dekat dahi
and muka tak jadi bolat
see :)

i fall in love with inner cotton awning
(semangat balik rumah terus try)

nurul amiza perlu jealous

i am really A SHAWL ADDICT
hahaha padahal baru seminggu lepas beli dua shawl
shawl kedut rainbow and shawl biri biri (wore it today)
(pelik gila nama)
my emak pon gelak je
bila dapat tau beli shawl lagi
hahaha



a dedication to afiqah merah

thanks for being my date today
its for you actually
(eventhough you had to keluar duit sendiri,,hahahh)

with all the problems and conflicts
it must be hard moments for you
dont worry
insyaAllah it will be fixed..kak ju will try her best kan??

dont go....pleaseeeeee?

take a good care of HAmon-HAmon
miss her already!!

8 comments:

teen nabila said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

jealousss okay. tapi xpe la bcuz i demammm :(
x aci nak pegi komtar free naik rapid jugakkkk

hanishafizah said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

tu laa sapa suruh balik rumah lepas tu balik PV awal tak bagitau..hahaha kan dah terlepas~ =P

Saiyidatul Amirah Mukhtar said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

alaaaaaaaa...
nk inner cmtu jugak :(
sobsob.

hanishafizah said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

jom jom jom nanti kita cari kat kailan okayyy..hahaha :DD

:: AfiqahAnnuar :: said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

afiqah merah likes this entry veghi muchieeeeeeeeee ;)

teen nabila said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

ehehe. i have the answer for that. later i tell u. the best things is i met someone. aguy. a good looking guy. a chinese but has hidung like dafi AHAHAHAH

wana_love said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

apesal x beli je boot tu nis nis?? sayang kotttt, nk jugakkk. hahahaha

Ibrahim Jamaluddin said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

nice..^^