Friday, 14 January 2011

VICTORIA Saya aka Bestie Saya Yang Ada Middle Name Sengal

okayy hari ni 13 Jan 2011
birthday Fahima seksi Rosli aka Femm aka VICTORIA
aku sorang je yang panggil dia Victoria

hahaha kenapa Victoria????
hari tu sebelum naik kereta dia aku dengar lagu CN Blue ni  <--kelik
sini juga
(yesss aku dah start dengar lagu Korea..HAHAHA)
lyrics dia "Oetoriya Oetoriya" (I'm A Loner)
at first aku ingat dia sebut "Victoria Victoria"
hahaha entah pape kan aku ni??? (layan je lah)

btw,,Femm ni ada middle name
"sengal is my middle name"
mengaku tanpa ragu dan malu pulak tu
Fahima Sengal Seksi Rosli...???!!!! (ponn bolehhh)


inilah first time aku jumpa
orang yang promote birthday dia dua minggu awal..wakakaka
macam yang isya cun ni dah story dekat blog dia
pasal ini dan ini (kelik je jangan malu-malu)
korang conclude laa sendiri ehhh???
seriously lawak comel comot

tapi ada kinda jealous and sedih
sebab tak boleh join prank diaorang semalam
tak pe lahh
bagi chance dekat groupmate dia,,huhu

takpe takpe
i have my own "gesture"
ngeh3,, kan Victoria..?? (^^,)
(kau ingat tak cuak naik beskal pukul 12.00 malam??)

alahaiiii dah rindu sama CikTak
yelaaa dah dua minggu tidur sama..uhuk uhuk
CikTak handsome
boyfriend Femm

ini first trial aku buat bantal kicik ni (sila jangan gelak kalau buruk)
F is for Fahima

backside : H for Haha (bukan H satu lagi tu ye Victoria)


**********

okayy okayy
serious mode
a dedication to my Victoria

***************

first time jumpa kau
dekat Club House Putra Villa
we're supposed to live in a house
bila pak cik kerek tu tanya
"siapa nak bilik sorang??"
kau cepat-cepat bagi form kau
"saya nak bilik sorang"
dengan muka makk aihhhh
gaya kau macam nak cakap kat kitorang yang lain ni
"jangan kacau aku nanti"
hahaha
honestly first impression aku
kau ni sombong and gila kuasa
hahaha

orientasi pulak group sama dengan kau
aku kena jadi group leader for girls
hahaha memang malang laa kalau bagi kat aku
aku pulak fikir masa tu
"apasal laa tak bagi dekat Fahima je"
confirm dia boleh jadi leader better than aku
ingat tak masa petang yang hujan lebat tu??
jujur aku nak ponteng je orientasi masa tu
tapi pergi la jugak
even setengah jam lambat
aku sampai je
kau dengan muka bengang ni,,cakap
"wehh kau pergi mana??
bagi sini nombor kau"
hahaha chillax laa Femm
orientasi je laaa

tapi by orientasi laa kita jadi kamceng kan??
lama-lama aku dapat tau
kau head girl dekat sekolah dulu
and kau tak pernah duduk asrama
(patutlaaaaaa skema berdisiplin semacam)
hahaha

bila dah kamceng
kita pun start lepak sama
makan sama-sama
pergi pasar malam sama-sama
compare RZ dengan Impiana sama-sama
layan char kuey teow sama-sama
kejar bas college sama-sama
pergi class sama-sama
pergi shopping sama-sama
naik ferry first time sama-sama
naik Rapid Penang free first time sama-sama
tertinggal bas ekspress balik KL sama-sama
T___T

aku paling suka naik bas dengan kau
sebab kau kata aku cantik masa turun bas
(sila muntah sekarang.lol)
kalau kita naik bas sama-sama
aku mesti bagi kau duduk tepi tingkap
even aku masuk bas dulu
sebab kau pernah cakap
masa kita join trip to Taiping dulu
"ehh cantikye,,aku suka tengok permandangan tepi jalan tapi aku tak pernah rasa travel jauh-jauh naik bas dengan kawan-kawan macam ni"
aku pulak masa tu reply
"aku dah boring dah travel naik bas"
(ye laa aku sekolah asrama memang selalu travel kalau join event SBP)
memang kau kalau naik bas akan pandang tepi jalan
lain sangat dengan aku
aku kalau naik bas jauh-jauh
nak buat apa lagi
tidur je lahh
hahaha
masa trip to Taiping tu jugaklah
kita sama-sama kebulur nak makan KFC
kau pon cakap dekat aku
"tak pelah kau tidur,,aku tengok KFC"
sweet kan masa tu??
and memang rezeki kita
bas tu berhenti dekat R&R yang ada KFC
bahagia je kita masa tu kan??
start masa tulah aku minum Mountain Dew
kau yang ajar kan??
:D

kau tahu??
sampai sekarang
kalau aku naik bas
aku akan bagi orang lain duduk tepi tingkap
(kalau tak percaya tanya Te'en)
even aku tahu
kau dah bawa kereta sekarang
and takkan naik bas dengan aku lagi
kita pon dah lama tak jalan kaki sama-sama
yelahh kalau dah ada kereta
buat apa nak basah-basah ketiak
jalan jauh-jauh panas-panas lagi kan??
haha

tapi ada lagi yang tak berubah
tiap-tiap minggu kita mesti pergi pasar malam kan?
beli makanan yang boleh jumpa seminggu sekali je
menu kau
nasi kerabu, burger ayam RM1.20, samosa, spring potato, laksa telur dibasuh, nasi lemak
menu aku
yong tau fu, moi sup, yong tau fu, moi sup
[FYI,, satu menu seminggu ye,,ini bukan perut-perut dinasour nak sumbat semua sekali gus]

ada lagi
masa yang betul-betul
aku rasa dekat dengan kau
kalau ada lecture dekat auditorium
dari sem 1 sampai laa sem 2
kau selalu duduk sebelah aku
dengan te'en sekali
kau suka tidur time lecture dalam audi yang air-cond sedap tu
aku pun sedaplah picit hidung kau
suruh bangun jangan tidur


dear Fahima Femm Victoria
kawan aku yang
*tak makan daging
*geli dengan ikan keli
*nak muntah tengok ular
*allergic dengan seafood
*order char kuey teow kosong
sebab tak boleh makan udang
*perasan nak jadi awek Liam Hamster
*pandai swimming dekat pool college
*teman aku jogging masa class masih sikit dulu
*kawan gossip aku
*suka makan Subway
*'paksa' aku makan Manhattan
*fobia hantar dobi college sebab cadar hilang
*suka warna hijau
*suka shopping dekat Esprit
*suka pakai barang Roxy

thanx sebab jadi kawan aku yang sangat baik
thanx sebab bagi aku tumpang kereta kau
thanx sebab dengar story chenta aku
thanx sebab jadi penasihat relationship aku
thanx sebab jadi posman tak bertauliah aku
thanx sebab bawak aku pergi pasar malam
thanx sebab panggil aku Morgana
dan banyak thanx lagi
(sebenarnye otak dah tepu)

sorry cakap pasal kau tak tinggi
sorry banyak susahkan kau
sorry semakkan kereta kau
sorry rampas boys yang kau minat :P
(ehh aku tak rampas,,diorg yang datang sendiri)
haha

selamat study
selamat final exam
selamat ber four flat
selamat ke Ireland
selamat berboyfriend
selamat berumah tangga
selamat hari kejadian

Victoria and Morgana
forever S- and B-
:D

i miss this moment,,the three of us,,kitorang sayang kau

regards, Morgana

4 comments:

teen nabila said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

haha..
aku pulak yg nangis tau x. :'(
terharu sgt weyh.
p/s kalo birthday aku ko xbuat mcm ni, mmg hampa luluh hancur hati aku huhuuuuu.

aku pun sayang korang dua! saranghae yo my dear <3

hanishafizah said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

hahaha,,chillax te'en~
ko ni pon dah jangkit dgn fahima ekk demand2 time birthday..hak4!! :D

thnx for 'sarang' me..awwwwwwwww!! :') 'sarang' u tooooooooooo!!!

nurfarahashikin said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

hanissss,
wlpn entry ni bukan pasal kite,
tapiii,,
sedihh pulaaak ! :'(

hanishafizah said... Best Blogger Tips[Reply to comment]Best Blogger Templates

alololoo faraaaa,,npe nak sedih lakk ni??? :) air mata berapa baldi?? hehe